AED Електроди

CPR-D-padz

Един електрод е по-лесен за използване от два!
Всичката спасителна апаратура на ZOLL е оборудвана с CPR-D-padz®, еднокомпонентен, предварително свързан електрод с обратна връзка за Real CPR Help®.

Обикновените AED изискват спасителят да използва два отделни електрода. Чрез използването на КПР маркировката като ориентир, много лесно може да поставите CPR-D-padz върху жертвата максимално бързо. CPR-D-padz имат срок на годност от пет години – това е най-дългият срок на годност на всеки дефибрилаторен електрод, който се продава днес.

Real CPR Help

Недостатъчната степен на компресия и дълбочина са често срещани при КПР. Възрастни жертви се нуждаят от поне 100 компресии на минута и на дълбочина най-малко 2 инча (5 см). Компресиите трябва да се извършват максимално добре, за да се движат ефективно кръвта и кислорода.

ZOLL AED Plus® конвертира мигновено данните от CPR-D padz за компресиите  и осигурява адаптивен метроном, който помага на спасителя с подходяща скорост и дълбочина, като казва „Натискайте по-твърдо“ или „Добри компресии“, ако е необходимо. Също така показва КПР дълбочината на компресия на екрана. AED Plus® на ZOLL е единственият AED, който помага на спасителя да постигне правилната скорост и дълбочина на компресирането на гръдния кош по време на КПР. Никои друг AED няма и двете възможности.

Всичко, от което се нуждаете е в комплекта
CPR-D-Padz идват в комплект с КПР бариера маска за обдишване, ножици, ръкавици за еднократна употреба, самобръсначка, сухи и влажни кърпички.

Pedi-padz II

Интелигентната педиатрична система на  ZOLL AED Plus®  включва гласови и текстови указания, които казват на спасителите, че Pedi-Padz® II са свързани, и се гарантира, че се използват правилните дефибрилаторни електроди. Когато възникне сърдечен арест, факт е, че само половината от жертвите се нуждаят от шок. Другата половина изисква само висококачествена кардиопулмонална реанимация (КПР).

Отделни и специфични алгоритми за възрастни и деца се използват за анализ на сърдечния ритъм на жертвата. ZOLL AED Plus може да дефибрилира деца на възраст до осем години, използвайки Pedi-Padz II електродите. Различни нива на енергия също са заложени за педиатрични пациенти. Електрониката в ZOLL AED Plus автоматично регулира нивата на енергията на дефибрилацията , така че подходящите дози да се доставят точно и когато е необходимо. С анализа на ЕКГ, специално разработен за детска сърдечна честота, съчетан с подходящи енергийни нива на дефибрилация, ZOLL AED Plus може да се справи както с възрастни, така и с педиатрични пациенти.

Електродите Pedi-padz II са предназначени специално за употреба с ZOLL AED Plus и са съвместими с професионални дефибрилатори, които позволяват непрекъснатост на грижите. ZOLL AED Plus не разчита на резистори или друг хардуер в проводниците, за да намали доставената енергия. Анатомичните диаграми улесняват правилното поставяне на електродите.